De nieuwe bewoner wilde deze hele grote boom graag verwijderen en een aantal kleinere bomen planten. Een buurman wilde het stamhout graag gebruiken als brandhout. De takken heb ik versnipperd in mijn aanhanger en afgevoerd. De stronk die best wel erg groot was, heb ik weggefreesd met mijn stronkenfrees zodat er weer gras overheen gemaakt kon worden. De zelfgemaakte groentensoep smaakte op deze druilerige dag erg lekker! Hieronder de fotoreportage:

Boom kappen in Ermelo
Het afbreken met klimtechniek van de boom in Ermelo. Dubbel gezekerd met twee touwen om de boom, zaag ik de takken eraf.
Als ik hoog genoeg in de boom ben, kan de top afgezaagd worden.
Het onderste stuk stam valt. De valrichting kan ik nauwkeurig bepalen met de juiste zaagtechniek.
De stam verzaag ik tot handelbare delen, zodat ze kunnen worden gerold of getild.
Sfeerfoto van het wegfrezen van de boomstronk. Het werd al donker. Het was bijna de kortste dag.