Boom gekapt in Almere

Boom gekapt in Almere

Een plataan in ee kleine achtertuin. Dat is niet zo handig. Want een plataan wil groot, groter, grootst worden. Waarom vergeten mensen zo vaak dat een klein boompje niet vanzelf klein blijft? In een kleine stadstuin moet je geen groot wordende bomen planten. Dus regelmatig snoeien of een klein soort boom planten. Deze plataan in een achtertuin in Almere was inmiddels ook een parasol voor de buren links en de buren rechts geworden. Tijd voor ander groen in de tuin! Aan ons de taak om deze plataan veilig en zorgvuldig te verwijderen. Inclusief het verwijderen door wegfrezen van de stronk en de grootste wortels.

Een plataan in een kleine stadstuin is geen goede keuze. Vooral niet voor mensen die de boom niet regelmatig (laten) snoeien. Beter is dan het om een kleine boomsoort te planten of regelmatig te snoeien.
Na het zetten van een “topanker” bovenin de boom kunnen wij met de kapwerkzaamheden beginnen en kan de boom in kleine delen worden ontmanteld.
De stam van de boom wordt in handelbare stukken gezaagd zodat ze naar de aanhanger kunnen worden gerold of getild.
De dunnere takken met het loof wordt door de versnipperaar gehaald zodat er nog maar weinig van overblijft en de hele boom in één keer afgevoerd kan worden. Afvoeren van hout en takken is kostbaar. Het is dus voordeliger om iemand te vinden die het hout graag als openhaardhout wil gebruiken.
Tenslotte wordt, indien gewenst, de overgebleven stronk grondig en voorgoed verwijderd met onze boomstronkfrees.
Nu is de plek waar eerste de boom stond, gereed om verder te ontwikkelen tot terras, gras of plantentuin.