Superleuke samenwerking vandaag. De nieuwe bewoners van het huis kwamen van een flat en zaten met achterstallig onderhoud van de tuin. Klimop was flink in de bomen gegroeid. De boompjes die de vorige bewoners zo leuk hadden geplant als kleine boompjes waren te hoog geworden. Er kwam nauwelijks nog licht in de woonkamer. Eén van de bomen stond op 50cm van het huis. En dat is écht geen goede plek voor een boom!

Kijk hier voor een lijst van kleinblijvende bomen voor kleinere tuinen.


Na het kappen konden alle drie de bomen in de aanhanger zónder versnipperen(!). Gewoon erop dansen en het zakt. Het scheelde ook dat deze bomen niet zo groot waren en dat het twee naaldbomen waren. De takken van naaldbomen zijn wat compacter op elkaar te stapelen dan bijvoorbeeld de takken van een berk, eik of beuk. Die moet je écht wel versnipperen.
Enorm goed geholpen door de bewoners was de klus snel geklaard en ook veel voordeliger te doen dan alle afvoer te laten doen. Het verwerken, vervoeren en storten van het snoei- of kapafval is vaak nog meer werk dan het snoeien of kappen van een boom.