De juiste boom op de juiste plaats

De juiste boom op de juiste plaats
Kies een boom die past, ook in de toekomst.

Kies de goede boom voor de plek of de goede plek voor de boom. Klinkt logisch, maar erg veel bomen, vooral in tuinen, staan op een vekéérde plek. En vaak is de soort boom niet geschikt voor de plek waar hij staan. Bijvoorbeeld een te grote boom in een te kleine tuin. Of bomen vlakbij of tegen schuurtjes of huizen aan.

Kleine boompjes worden groot, héél groot!

Om een boom op een goede plek te planten is het goed om te kiezen voor een boom die niet té groot wordt voor die plek. Leuke kleine lieve boompjes worden groot, vaak hééééééél groot. Gigantisch! Kijk daarom goed wat de maximum grootte wordt van de boomsoort die u gaat planten. Bomen houden van zuurstof en voeding in de grond. Bestrating om de boom, door bijvoorbeeld een terras, houdt de voeding, vocht en zuurstof tegen en is dus af te raden. Het beste is een laag houtsnippers in een cirkel om de boomstam. Dat staat mooi en is heel goed voor de boom. De houtsnippers houden vocht vast, verrijken de bodem en gaan onkruid tegen.

Van Den Berk

Een zéér uitgebreid online naslagwerk en bomenkiezer:

vdberk logo

De Bomenwijzer

Een fantastische website met een prachtige online bomenkiezer is (klik op het logo):

bomenwijzer

Hier kunt u op basis van een groot aantal wensen en voorwaarden de perfecte boom voor uw tuin kiezen. Zodat u ook op lange termijn plezier heeft van een prachtige boom.