Vandaag was weer een leuke dag. Géén regen 🙂 . een aardige klant die erg goed hielp, een blije buurvrouw, een scheve boom die over de buurschuur heen hing, en alles pico bello in kleine delen naar beneden gewerkt. Het betrof een kronkelwilg. Twee stammen. De achterste stam hing over de schuur van de buren en dat is natuurlijk niet zo handig. Gelukkig stond de voorste stam redelijk recht en kon ik mijn “topanker” voor mijn klimtouw daarin vastmaken om van daaruit de scheve stam van boven naar onder in kleine delen af te zagen. Met de juiste zaagtechnieken kan ik de val van een tak “sturen” in de richting van de valplek. Als de takken van de stam af zijn, kan ik de stam in kleine stukken afzagen en gecontroleerd aan een touw laten zakken of op de valplek laten belanden. Hieronder een paar foto’s en een filmpje.

Omdat ik met klimsporen de boom in klom, en het onderste gedeelte van de boom bleef staan, kon ik het onderste gedeelte niet beschadigen met mijn klimsporen. Daarom heb ik het eerste stukje met een laddertje overbrugt. Daarna kon ik gewoon met klimsporen en fliplijn de boom in klimmen.
Eerst heb ik mijn klimtouw bovenin de rechte stam vastgemaakt. Daarna kon ik gemakkelijk in de schuin naar achter hellende stam klimmen. Zo kon deze “probleemstam” gemakkelijk in delen naar beneden worden gewerkt. Het witte touw vooraan op de foto is om de takken en stamdelen van de achterste stam voorzichtig te kunnen laten zakken.

De top van de voorste stam wordt afgezaagd en valt precies op de goede plek tussen twee bomen op de grond.