Groencontainer vaak goedkoper

Het huren van een groencontainer is vaak een relatief goedkope en gemakkelijke oplossing voor het afvoeren van een gekapte boom.
Maar let op: bij sommige groencontainer bedrijven is het niet toegestaan om boomstammen en boomstronken te deponeren in de groencontainer. Dus informeer daar eerst naar.
Hieronder een lijst van containerbedrijven waarbij boomstammen en boomstronken wél zijn toegestaan (Om zeker te zijn, informeer bij het betreffende bedrijf altijd eerst of dit nog steeds zo is).

Soms een vergunning nodig

Als de groencontainer niet op eigen grond geplaatst kan worden heeft u soms een vergunning nodig. De regels hiervoor verschillen per gemeente. Soms is het voldoende als u zich aan een aantal regels houdt en hoeft u geen vergunning aan te vragen. Soms moet u altijd een vergunning aanvragen en soms duurt dat een paar weken. Informeer dus eerst op de website van uw gemeente wat de regels zijn. U kunt hierover ook overleggen met het groencontainer bedrijf.

Overzicht groencontainer bedrijven:

Als u bij één van deze bedrijven een container besteld, informeer dan altijd vooraf of het aanbieden van boomstammen en boomstronken nog steeds mogelijk is.