Vandaag een zieke berk gekapt. De berk kreeg steeds meer dode takken in de top en werd gevaarlijk. Bij het kappen werd ook duidelijk dat het hout erg bros was geworden en op de grond uit elkaar spatte. Wij hebben de berk met veilige klimtechnieken in gedeeltes afgebroken. De klant wilde graag een deel van de versnipperde takken in haar tuin gebruiken. Dat is een goed idee om de aarde mee te bedekken als zeer goede en vruchtbare bodembedekking.

Zorgvuldige voorbereiding. Veiligheid boven alles. In de helm is een bluethooth communicatiesysteem ingebouwd zodat er goed gesproken kan worden met de mensen op de grond.
Eerst worden de takken voorzichtig verwijderd. Daarna de stam in kleine stukken.
Als laatste wordt het nog resterende gedeelte van de stam omgezaagd. Op de voorgrond liggen een aantal stamdelen om de stam die gaat vallen op te vangen. Hierdoor ontstaat er geen beschadiging aan de stoep of aan de weg.
De kunst van het vellen is het maken van een goede valkerf. Die moet precies gericht zijn op de valrichting. Om dit goed te doen is een zaak van ervaring. Omdat wij uitsluitend bomen doen zijn wij hierin gespecialiseerd.
Hier verzagen wej de stam in “met de hand tilbare/rolbare” stukken. Zodat we die in de aanhanger kunnen leggen, of bij de klant netjes kunnen opstapelen.
De takken worden versnipperd. Een gedeelte voor in de tuin van de klant. Dat is een zeer goede bodembedekking en draagt zeker bij aan een mooie tuin. De rest wordt in onze aanhanger versnipperd. Ook de stamdelen gaan in de aanhanger en zo kunnen wij in één keer een hele (middelgrote) boom afvoeren.
Mooi schoonmaken van de stoep, de straat en bij de buren met onze krachtige bladblazer.