Twee dunne hoge berken gekapt in Velp

Twee berken gekapt in Velp

Vandaag twee hoge dunne berken gekapt in Velp. Deze mensen houden van bomen, maar deze twee hoge dunne berken stonden tussen twee dikkere grote berken en kregen daardoor minder licht. Om problemen in de toekomst te voorkomen werden de twee dunne berken bij wijze van “dunning” door mij verwijderd. Daardoor kunnen de dikkere berken ernaast zich in de toekomst beter ontwikkelen.

Kappen van twee berken
Hier ben ik in één van de twee te verwijderen berken (die twee dunnere) geklommen met behulp van mijn “klimsporen”. Metalen punten aan de binnenkant van mijn voeten waarmee ik in de bast kan staan. Ik maak mijzelf zo hoog mogelijk vast (topanker) en kan daarna heel goed lager werken, ook aan de naastgelegen bomen.
…en nog een fotootje 🙂