De boom

Een beste treurwilg. Een aantal jaren niet gesnoeid. De hoeveelheid takken die eraf kwam was indrukwekkend. Mijn aanhanger was helemaal vol gesnipperd door de versnipperaar. 1500 kilo takkensnippers.

De techniek

Ik heb de boom met klimtechniek gesnoeid.
Werplijn met werpzakje over de bovenste kroon geschoten met een speciale katapult. Met de werplijn mijn klimtouw over de kroon getrokken. Het klimtouw ingeklommen met SRT techniek (Single Rope Technique).
Je kunt het touw dan als een ladder met gebruikmaking van de kracht van je benen inklimmen.
Van ladders hou ik niet. Ik vindt ladders doodeng. Soms gebruik ik ze als ik zo bij de eerste takken kan komen om dan vervolgens verder te klimmen. Maar meestal gebruik ik klimsporen (bij het kappen van bomen) of klim ik, zoals dit keer, in een enkel touw naar boven (als er weinig zijtakken zijn bij snoeien).
Onderweg naar boven heb ik al de takken afgezaagd die ik tegenkwam met mijn Husqvarna accu kettingzaag.
Eenmaal boven stap ik over op het gebruik van DRT (Double Rope Technique). Dat werkt prettiger om andere delen van de boom te bereiken en ook om korte stukken naar boven te klimmen.
De boom is weer netjes geknot en kan weer een paar jaar vooruit.