Vandaag heb ik twee boomstronken verwijderd. Deze boomstronken stonden tegen een bakstenen muur. De bomen zouden de muur in de toekomst gaan ontwrichten en daarom waren ze gekapt.

Om de muur te beschermen heb ik een triplex plaat tegen de muur geplaatst zodat ik kan merken wanneer de frees op korte afstand van de muur komt. Binnen een uur waren deze twee stronken weg. Dat is nog eens andere koek dan zwoegen met de hand.

Dat zwoegen was trouwens wel geprobeerd. Beide stronken waren door een aannemer uitgegraven en de dikke wortels aan de zijkanten waren doorgehaald. Maar het mocht niet baten. De boomstronken bleven staan en er zat geen beweging in.

Gelukkig zijn de boomstronken nu verwijderd en kunnen de tegels doorgelegd worden.

Een triplex plaat tegen de muur beschermd de muur. Ook kan ik merken als ik met de frees in de buur van de muur kom. Dan raken de beitels van de frees de triplex plaat.
Stronken frezen tegen de muur