Hét forum over bomen.

Hier kunt u vragen stellen over bomen, antwoorden op vragen van anderen, boomtips en boomervaringen delen. Ook gaat het hier over boom gerelateerde conflicten met buren en gemeente. Het kap- en snoeibeleid van de gemeente. Het vergunningenbeleid van de gemeente. Wij hopen dat u hier de informatie over bomen vindt die u zoekt en dat u uw eigen ervaringen en kennis met anderen wilt delen en mensen helpt die vragen over bomen hebben.

Afbeeldingen plaatsen:

Het internetadres (URL) van de afbeelding in het bericht zetten.

Notifications
Clear all

Bomen over Bomen

Bomen over Bomen
Berichten
Onderwerpen

Verzorging van bomen

11
5

 

Bomen en droogte

De zomer van 2018 was uitzonderlijk warm en ook de bomen lijden onder de droogte. Welk soort bomen loopt meer gevaar dan andere en wat is er aan te doen. Ervaringen en observaties zijn welkom.

9
9

Interessante dingen over bomen

Hier gaat het over andere wetenswaardigheden over bomen. Uit het nieuws of uit uw ervaring. Laat het horen. Wat is er gebeurd. Wat was er in het nieuws over bomen?

3
3

Kapvergunning

Er is veel te doen over kapvergunningen. Er is per gemeente een enorme ongelijkheid in het kapvergunningbeleid. In de ééne gemeente is het kappen van bomen vergunningvrij, terwijl het in andere gemeenten haast onmogelijk is om een boom te kappen en een vergunningaanvraag, ookal wordt die geweigerd, meer dan 500 euro kost en in een andere gemeente is de kapvergunningaanvraag weer gratis. Heeft u zelf ervaring met het aanvragen van een kapvergunning? Laat het hieronder in een reactie weten, zodat u anderen kunt helpen. Ook horen wij graag hoe de communicatie met de gemeente gaat. En of uw kapvergunning naar uw mening onterecht is afgewezen.

2
2

Fruitbomen diverse informatie

Diverse informatie over fruitbomen die niet met kappen of snoeien te maken heeft.

2
2

Over bomen planten

Wat is de beste standplaats voor een nieuw te planten boom. Tips en ervaringen. Welke voeding werkt goed? Hoe zorg je ervoor dat de boom zo gezond mogelijk kan groeien. Wat is de beste grondsoort voor elke boomsoort?

4
4

Over bomen snoeien

Over het snoeien van loofbomen, naaldbomen en fruitbomen. Maar ook over het snoeien van bomen door de gemeente.

2
2

Boomziektes en afwijkingen

Hier kun je vragen stellen en ervaringen delen over boomziektes. Wat had jouw boom? En is het beter of slechter geworden/aan het worden?

8
4

Over bomen kappen

Soms wordt een boom ziek, te oud, te groot of gaat dood. Dan zit er niks anders op om de boom te kappen. Wat er dan blijft is hout. Takken kunnen versnipperd en de stam kan vaak als haardhout worden gebruikt. Stel hier je vragen en deel je tips over haardhout en het gebruik van houtsnippers.

3
2

 

Over boomstronken wegfrezen

Hier kunt u vragen stellen over het verwijderen van boomstronken door wegfrezen. Ook tips en ervaringen om boomstronken handmatig te verwijderen zijn welkom.

3
3

Bomen en rechtspraak

Wat te doen bij conflicten met de buren? Stel vragen en deel ervaringen. Een meningsverschil over bomen kan ook met de gemeente ontstaan. Heb je hier ervaring mee? Laat het hier weten.

4
4

Haardhout

Wat is de beste houtsoort voor de kachel of de open haard? En waarom? En hoe kun je het beste kloven en drogen? Welke machines gebruik je daarvoor? Heb je daarmee ervaring? Laat het hier weten.

4
4

Houtsnippers

Gebruik jij houtsnippers in de tuin? En wat voor soort? En bevalt dat? Wat is jouw advies voor anderen? Hoe dik moet de laag snippers zijn? Deel je ervaringen en stel je vragen hier.

1
1

Share:

Tree icons designed by macrovector / Freepik
Treestump graphic designed by Terdpongvector / Freepik