Een enorme heester was gekapt en de stronk moest weg. Tijd voor ons nieuwe rode stronkenmonster om deze stronk te verorberen. Dit was de eerste klus met onze nieuwe rode stronkenfrees. Deze rode frees kan dieper en sneller frezen en is ook smaller, namelijk 68cm in plaats van 76cm. De oude stronkenfrees had nog wel eens problemen om smalle deuren in oude huizen door te komen, zoals in Amsterdam of Haarlem. Daar moeten we nog wel eens door een huis heen om bij de achtertuin te kunnen komen.

Omdat deze stronk nog zo’n 60cm hoog was hebben we eerst de stronk met onze grote kettingzaag afgezaagd. Omdat er nogal veel aarde aanwezig was in de stronk was de ketting van de kettingzaag snel bot en hebben we die moeten vervangen.

Het frezen zelf was met onze nieuwe stronkenfrees “één groot feest”!
Snel, nauwkeurig en ongeveer 25cm diep zodat er weer gras overheen kon worden ingezaaid. Weer een tevreden klant. Duimpje omhoog voor onze nieuwe stronkenfrees 🙂

Eerst de stronk dicht bij de grond afzagen en goed controleren of er geen stenen rond de stronk liggen. Die kunnen namelijk hard wegvliegen tijdens het frezen, en als steentjes tegen een raam vliegen, dan is dat niet zo handig.
Eerste een stuk van de voorkant afgefreesd, en nu ben ik met de achterkant bezig.
Zo, klus geklaard! Wat een feest met mijn nieuwe stronkenfrees! Ik ben er blij mee, en de klant ook.