Kwaliteits boom kappen, snoeien en boomstronk verwijderen in Hengelo

De vertrouwde boomspecialist voor Hengelo. Wij zijn voorzichtig, zorgvuldig en vakkundig. Kappen en snoeien van uw boom of bomen en verwijderen van boomstronken in Hengelo en omgeving.

checkbox Veiligheid voorop checkbox Kwaliteit- en servicegericht checkbox Goed overleg met de klant checkbox Professioneel materiaal en gereedschap checkbox Zorgvuldig en doordacht werken checkbox Goed verzekerd checkbox Vakkundig checkbox Met PIN betalen

offerte aanvragen bomen kappen snoeien

Veilig en
zorgvuldig
bomen kappen

Veiligheid, goed overleg met de klant en zorgvuldig werken staan bij ons voorop. Met de nieuwste en veiligste technieken en gereedschappen. Met professionele kennis en ruime ervaring. Goed verzekerd met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wij zijn géén hovenier die ook boomwerk doet. Wij zijn 100% gespecialiseerd in boomwerk.

Boom op
lastige plek?
Geen probleem!

Lastige plek geen probleem

Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van bomen op lastige plaatsen in Hengelo en omgeving. Zoals in een kleine tuin, dichtbij (kwetsbare) bouwwerken of als de takken boven een (buur)huis of tuin hangen.

De boom op bovenstaande foto stond ingeklemd tussen drie(!) schuurtjes. Met onze gespecialiseerde technieken hebben wij deze boom zonder schade, voorzichtig en zorgvuldig verwijderd (kijk hier voor meer informatie over dit project).

Zorgvuldig
bomen
snoeien

boom snoeien

Wij snoeien uw boom of bomen zorgvuldig en doordacht in Hengelo en omgeving. Wij beschermen de takkraag zodat de wond zo goed mogelijk geneest. Wij houden ook rekening met de mechanische balans van de boom en corrigeren deze waar nodig.
Vakkundig snoeien doen wij ook door op de juiste plaats te zagen. Vlak boven zijtakken die dik genoeg zijn om de groei te kunnen overnemen. Vormbehoud of vormcorrectie is ook belangrijk. U wilt een mooi gevormde boom. Daar letten wij goed op.

Boomstronk
verwijderen
wegfrezen

boomstronk frezen

Uw boomstronk snel verwijderd in Hengelo en omgeving. In plaats van uren tot dagen zwoegen en ploeteren verwijderen wij in korte tijd uw boomstronk met onze speciale boomstronkenfrees tot ongeveer 20cm onder de grond. Ruim voldoende voor beplanting, bestrating of terras. Onze freesmachine versnipperd de boomstronk tot houtsnippers.

Projecten

Hieronder enkele van onze boomprojecten. Bomen snoeien en bomen kappen, stronken verwijderen en takken versnipperen.

Eikenboom gesnoeid in Wolfheze

Eik gesnoeid in Wolfheze. Enkele grote takken van deze eik hingen over het huis. Soms worden bomen en takken zo ...
Verder Lezen

Dode boom gekapt in Wolfheze

Voorkom gevaarlijke situaties en bespaar geld door tijdig een dode boom te laten kappen! Ik kan nog klimmen in een ...
Verder Lezen

Eik gekapt in Amstelveen

Een behoorlijke eik in een kleine stadstuin was zo groot geworden dat hij over drie tuinen hing. Door de overlast ...
Verder Lezen

Stronken frezen in Almere

Vanmiddag een aantal stronken weggefreesd in Almere. Alweer in Almere 🙂 De nieuwe bewoners hebben twee kleine kinderen en dus....trampoline ...
Verder Lezen

Bomen gekapt in Harderwijk

Superleuke samenwerking vandaag in Harderwijk. De nieuwe bewoners van het huis kwamen van een flat en zaten met achterstallig onderhoud ...
Verder Lezen

Boom gekapt in Almere

Een plataan in ee kleine achtertuin. Dat is niet zo handig. Want een plataan wil groot, groter, grootst worden. Waarom ...
Verder Lezen

Boom snoeien in Almere

Een berkenboom in Almere was niet te best gesnoeid 3 jaar geleden. Uhhh...niet te best? Hoezo? Nou, ik val niet ...
Verder Lezen

Boomstronk in Arnhem met de hand verwijderd

Voor de afwisseling hebben wij vandaag onze stronkenfrees thuisgelaten. Er was niet genoeg ruimte voor een stronkenfrees en een keertje ...
Verder Lezen

Berkenboom gekapt in Amstelveen

Vandaag een zieke berk gekapt in Amstelveen. De berk kreeg steeds meer dode takken in de top en werd gevaarlijk ...
Verder Lezen

Boom kappen in Wormerveer

In Wormerveer een grote den gekapt. Helaas komt het vaak voor dat een boom uit balans raakt als er in ...
Verder Lezen

Zeeden gekapt in Assendelft

Een coniferenheg, een schutting, twee huizen en daartussen een grote boom. En weinig ruimte onder de boom. Een krappe situatie ...
Verder Lezen

Boom kappen in Hengelo

Vandaag in Hengelo een ceder gekapt. Omdat de boom half over de schuur van de buren hing moest alles zorgvuldig ...
Verder Lezen

Kosten
bomen kappen

bomen kappen in arnhem

U krijgt van ons altijd een vaste prijs vooraf. Géén voorrijkosten in Hengelo en omgeving. Géén reiskosten in Hengelo en omgeving. De kosten voor het kappen of snoeien van uw boom of het verwijderen van uw boomstronk zijn vooraf 100% duidelijk. Geen onaangename verassingen achteraf. De kosten zijn afhankelijk van uw wensen en de situatie. Het goedkoopste is als de boom vrij kan vallen. Dan is het kleinzagen en opruimen het meeste werk. Als de takken en stamdelen vrij kunnen vallen onderaan de boom (vrije valzone) is dat goedkoper dan als de boom tak voor tak moet worden afgebroken en de takken per stuk aan een touw naar beneden moeten worden gelaten. Een groot gedeelte van het werk bij het kappen van een boom is het opruimen en afvoeren van het stamhout en de takken. Dus als u zelf zorgt voor de afvoer, dan scheelt dat flink in de kosten. Als de boomsoort geschikt is voor een open haard of kachel, zoals beuk, eik, berk, es of esdoorn, plataan, kastanje etc., dan kunt u het hout zeker kwijt bij buren of kennissen. Dat scheelt aanzienlijk in de afvoerkosten. (Kijk hier).

Takken
versnipperen

Heeft u een grote stapel takken die u kwijt wilt? Kapt u een boom in Hengelo en omgeving? Kappen wij een boom voor u in Hengelo en omgeving? Wij versnipperen de takken snel en voordelig met onze krachtige takkenversnipperaar. Uw takken zijn snel weg en de snippers zijn een zeer goede bodembeddeking voor uw tuin. Het maakt niet uit of de snippers van naald- of loofbomen komen. Onze takkenversnipperaar heeft een doorgang nodig van 80cm. Met onze opvouwbare aluminium rijplaten kan onze takkenversnipperaar over trapjes en andere verhogingen worden gereden. De uitgang van de versnipperaar kan 360 graden worden gedraaid om de snippers nauwkeurig in de tuin te verdelen.

Houtsnippers;
ideale bodembedekking

houtsnippers

De voordelen van houtsnippers:

 • Bescherming tegen vorst van bloemen, planten en bomen.
 • Geen of minder onkruid. Onkruidwerend.
  • Minder onkruid betekent meer water voor de bloemen, planten en bomen.
  • Schoffelen in een border met voldoende (5cm dik) houtsnippers is nauwelijks nodig.
 • Vermindert wind- en watererosie
 • Verbetering organische bodemstructuur.
 • Water verdampt minder snel in een droge periode.
  • Planten water geven is nauwelijks meer nodig. De snipperlaag houdt het vocht vast.
 • Toename van ondergrondse biologische activiteiten waardoor planten beter groeien en bloeien.
 • Puur natuur. Milieuvriendelijk.
 • Een heerlijke bosgrond geur.
 • Een warme uitstraling.
 • Bemesting van de tuingrond.

Boomstronk
verwijderen

Weg met die boomstronk! Maak er een mooi gazon overheen, of een fijn terras, of een handige carport, of plant er mooie bloemen op. Met onze speciaal hiervoor ontwikkelde boomstronkfrees kunnen wij uw boomstronk tot op 20cm diep zeer grondig verwijderen. Dan weet u zeker dat er geen opschot of uitlopers meer komen.

Bovenstaand filmpje laat het principe van onze boomstronkfrees zien. In werkelijkheid gaat het niet zo snel natuurlijk en ook gaat in werkelijkheid de frees heen en weer over de boomstronk om hem beetje voor beetje te verpulveren. Kijk voor meer informatie hierover op onze website: stronkweghalen.nl.

offerte aanvragen bomen kappen snoeien

Met PIN betalen

pinbetaling mogelijk

U kunt bij ons met PIN (pinpas of smartphone) betalen. Geld in huis halen is dus niet nodig. Veilig en gemakkelijk!

Betalen met je smartphone

Onze mobiele pinautomaat is ook geschikt voor contactloos betalen. U kunt daaom ook met uw mobiele telefoon met NFC chip betalen als u de app van uw bank voor contactloos betalen heeft geïnstalleerd.

Bomen
snoeien

Wij snoeien met zorg uw bomen in Hengelo en omgeving. Bij het snoeien van bomen staat het welzijn van de boom voorop. Dus snoeien wij zo voorzichtig en zorgvuldig mogelijk met professionele snoeitechnieken. Maar soms ook drastisch, als het beter is voor de boom, de balans en de toekomst van de boom zodat de boom gezond verder kan leven. De snoeiwijzen die wij toepassen zijn: BegeleidingssnoeiOnderhoudssnoeiKroonverhoging, Kroonverlichting, Krooninname en verwijderen van gevaarlijke takken. Enkele boomsoorten kunnen wij ook toppen of kandebaleren.
Het verantwoord snoeien van fruitbomen. Kijk hier voor meer informatie.

Boom
in balans

Meestal ontstaat onbalans door onevenredige lichtwegname, bijvoorbeeld een andere boom die aan één zijde licht wegneemt of als een boom dicht bij een huis is geplant.  Hierdoor gaan aan de lichte zijde de takken langer groeien en aan de donkere zijde korter. Of als er grote takken zijn afgezaagd aan één kant. Hierdoor raakt een boom uit balans, kan scheef gaan staan en zelfs in zijn geheel omvallen of afbreken door windvang of sneeuwlast. Door onze zorgvuldige snoei wordt ook het afbreken van verzwakte takken voorkomen. Bijvoorbeeld takken die "schuren".  Dit zijn takken die tegen elkaar aan zijn gegroeid en elkaar daardoor steeds verder afschuren. Er ontstaan dan twee verzwakte takken. Soms gebeurt het dat een tak een hele boomstam "doorschuurt". Bij het snoeien van bomen kijken wij altijd naar de "mechanische" balans van de boom. Of alle last wel evenredig is verdeeld. Waar nodig corrigeren bij onbalans naar een goede balans in de boom.

Begeleidings-
snoei

Veel boomproblemen en hoge kosten zijn te voorkomen door onze begeleidingssnoei voor jonge bomen. Onze begeleidingssnoei voor jonge bomen zorgt ervoor dat er op latere leeftijd van uw boom geen grote takken spontaan kunnen afbreken door zogenaamde "plak-oksels" en dat de boom een goede, bij de omgeving passende, vorm krijgt.

Wij zorgen er met onze begeleidingssnoei voor dat:

 • kosten bespaard. Géén dure snoeibeurten door achterstallig onderhoud van een oudere boom.
 • De takvrije hoogte goed wordt. Als de onderste takken dikker worden, kan de snoei ervan fataal zijn voor de boom. Daarom wordt de in de toekomst gewenste takvrije hoogte van de boom al tijdens de groei goed gesnoeid.
 • De boom langer leeft. Immers, veel bomen kunnen op latere leeftijd niet tegen het snoeien van grote takken en worden dan ziek door een schimmelinfectie en sterven.
 • De vorm van de boom mooi wordt en blijft.

Bomen snoeien
frequentie

 • Langzame groeiers zoals eik en beuk:
  • eerste snoeibeurt bij 5 jaar.
  • daarna om de 3 jaar.
  • bij volwasfase om de 8 tot 10 jaar.
 • Matige groeiers zoals els, es, linde en esdoorn:
  • eerste snoeibeurt bij 3 jaar.
  • daarna om de 2 a 3 jaar
  • bij volwasfase om de 6 tot 10 jaar
 • Snelle groeiers zoals de schietwilg en populier:
  • eerste snoeibeurt bij 2 jaar.
  • daarna om de 2 jaar.
  • bij volwasfase om de 3 tot 6 jaar.

De mogelijkheden
bij bomen kappen:

Boom kappen in Haarlemmerliede

 1. Neerhalen van de boom en zagen in "handelbare" stukken. "Handelbaar" is verplaatsbaar door rollen of tillen met de hand.
 2. Afvoeren van alleen de dunnere takken. De stam en de dikkere takken kunnen dan als brandhout gebruikt worden.
 3. Versnipperen van de dunnere takken (en het blad of de naalden)  en de snippers gebruiken als bodembedekking tegen onkruid en als gezonde bodembedekking (veel voordelen).
 4. Afvoeren van zowel de takken als de stam, dus de gehele boom.
 5. Het afzagen van de stronk tot ongeveer 10cm boven de grond.
 6. Het wegfrezen van de stronk tot ongeveer 20cm onder de grond.

 

boom tips

Bespaartips
bij bomen kappen

 • Meehelpen: Als u zelf of een familielid/kennis kan meehelpen scheelt dat in de totale kosten voor het kappen van uw boom of bomen.
 • Vrij vallen: Als er voldoende ruimte onder de boom is om de takken en de stam vrijelijk te laten vallen, dan kunnen wij sneller en dus goedkoper werken dan dat elke tak en stamdeel moeten worden afgevangen met een touw.
 • Haardhout: Als u de stam kunt verwerken als haardhout, of u kunt uw buren daar blij mee maken, dan hoeven wij dat niet af te voeren en dat scheelt afvoerkosten. Veel informatie over haardhout vindt u op deze pagina. Het stoken van luchtgedroogd hout is milieuvriendelijke en Co2 neutraal. Zie deze film.
 • Zelf afvoeren: Soms haalt de gemeente groenafval gratis op. Informeer bij uw gemeente. U kunt groenafval vaak gratis wegbrengen naar het afvalstation bij u in de buurt. Dit scheelt afvoerkosten
 • Takken versnipperen: Als uw tuin groot genoeg is, kunt u de dunnere takken door ons laten versnipperen en dit als bodembedekking en bodemverrijking gebruiken in uw tuin. Dit scheelt afvoerkosten.

Bij ons staat veiligheid voorop!

Minimale veiligheidsvoorziening. De veiligheidshelm.
Minimale veiligheidsvoorziening. De veiligheidshelm.

Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk veiligheid is bij het snoeien of kappen van uw boom of bomen. Boomstammen en boomtakken kunnen tonnen wegen, grote schade aanrichten en levensgevaarlijk zijn als er niet vakkundig en veilig gewerkt wordt. Ook kettingzagen zijn levensgevaarlijk en behoeven de nodige veiligheidsmaatregelen. Dat begint bij het gebruik van een veiligheidshelm en speciale kettingzaagkleding. Verder gebruiken wij uitsluitend overgedimensioneerde en gecertificeerde materialen. Zo is onze afvanglijn een Teufelberger Sirius 16mm touw met een breukkracht van 65 kN. Dat betekend dat dit touw een piekbelasting kan opvangen van 6500 kilo. Wij zijn zeer selectief en zorgvuldig bij het kiezen van veilig materiaal en gereedschap. In het belang van uw veiligheid en het voorkomen van schade aan uw huis of schuur.

Ons gecertificeerde afvangtouw testgrafiek
Ons gecertificeerde (Sirius) afvangtouw is getest als "zeer statisch". Dit is van groot belang voor het veilig afvangen van zware takken en stamdelen.

Eerst maken wij een gedegen plan van aanpak voor het kappen van bomen. Dit plan van aanpak wordt ook altijd met de klant besproken. Een goede verzekering tegen eventuele schade is ook belangrijk. En goede afspraken en communicatie met de klant. Hoe gaan we precies te werk bij het kappen van uw boom, hoe lang gaat het kappen van de boom duren, wat is een veilige afstand om toe te kijken etc.
Wij willen graag dat u aanwezig bent tijdens het kappen van uw boom(en). In de praktijk zijn er tal van zaken die overlegt moeten worden en soms ook onvoorziene zaken. Een directe en goede communicatie daarover is erg belangrijk. Het kappen van een boom is vaak een groot en ingrijpend werk waarbij ook vaak buren en overburen betrokken zijn. Alles moet in goede banen worden geleid. Dat doen wij samen met u. Begeleiding, vakkundig advies en goede communicatie vinden wij daarom erg belangrijk bij het kappen van bomen.

Kapvergunning

Steeds meer gemeenten schaffen de vroegere kapvergunning af (nu heet dat de "Omgevingsvergunning voor het kappen van houtopstand"). In de plaats van de kapvergunning komt er dan een lijst met waardevolle, beschermde bomen, óók in particuliere tuinen. Soms wordt er gebruik gemaakt van een groenstructuurkaart waarop vergunningvrije en vergunningplichtige gebieden binnen de bebouwde kom van de gemeente worden aangegeven. Indien er in een gemeente nog wel een kapvergunning nodig is, dan verschillen de kosten per gemeente enorm. In Utrecht bijvoorbeeld betaal je (stand 2017) meer dan 500 euro voor een kapvergunningaanvraag. Ookal wordt die afgewezen. In andere gemeenten betaal je bijvoorbeeld 35 euro en bij een aantal gemeenten is de aanvraag zelfs gratis.

Een definitieve kapvergunning kan 3,5 maanden duren. Maximaal twee maanden voordat de gemeente een beslissing neemt, en bij vergunning nog 6 weken om belanghebbenden de gelegenheid te geven om bezwaar te maken. Pas als de bezwaarperiode is verstreken, zonder dat er bezwaar is ingediend, mag er worden gekapt.

Lees hier meer over de kapvergunning.


boom tips

Kijk op omgevingsloket online of u een kapvergunning nodig heeft of klik op het logo hieronder.


Voordelen van houtsnippers

Groeiplaatsverbetering

Groeiplaatsverbetering door mulch
Groeiplaatsverbetering door mulchlaag.

De optimale groeiplaats voor een boom is bedekt met een laag mulch (hout- en bladsnippers) ter grootte van de projectie van de boomkroon en ongeveer 5 tot 10 cm dik. Dit bootst de natuurlijke situatie in een bos na. Hierdoor groeit er minder onkruid en wordt er dus geen water van de boomwortels weggenomen. Het houdt de bodem ook vochtig, zodat het water minder snel verdampt. Een mengsel van hout en bladsnippers is ideaal. De bladsnippers verteren eerder en geven daardoor sneller voeding aan de boom. De houtsnippers geven later voedingstoffen aan de boom. Maar alleen houtsnippers geeft ook al veel voordelen aan de bodem (zie hieronder).

De stam en dikkere takken van een boom kunnen als haardhout dienen. De dunnere takken en het blad of de naalden kunnen wij versnipperen. Het versnipperde hout kan uitstekend worden toegepast in uw tuin als border, bodembedekking, een wandelpaadje, en als compost als voeding voor uw planten en bomen. De snippers vormen een mulchlaag van organisch materiaal. Deze humuslaag is uitstekend geschikt voor bodemorganismen zoals wormen en pissebedden, bacterieën en schimmels. Dat klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar het zorgt voor een uitstekende bodemstructuur waarin je planten, struiken en bomen uitstekend kunnen groeien en bloeien. Breng een laag van minstens 5cm houtsnippers aan, rondom jonge bomen 5 cm en rondom volwassen bomen 10cm. Zorg ervoor dat je de houtsnippers niet vermengt met de tuingrond anders worden (tijdelijk) voedingstoffen weggenomen van de planten.

Houtsnippers zorgen voor:

Houtsnippers zijn onkruidwerend
Houtsnippers zijn onkruidwerend.

 • Bescherming tegen vorst van bloemen en planten.
 • Geen of minder onkruid. Onkruidwerend.
  • Schoffelen in een border met voldoende (5cm dik) houtsnippers is nauwelijks nodig.
 • Vermindering van wind- en watererosie.
 • Verbetering van de organische bodemstructuur.
 • Water verdampt minder snel in een droge periode.
  • Planten water geven is nauwelijks meer nodig. De snipperlaag houdt het vocht vast.
 • Toename van ondergrondse biologische activiteiten waardoor planten beter groeien en bloeien.
 • Puur natuur. Milieuvriendelijk.
 • Een heerlijke bosgrond geur.
 • Een warme uitstraling.
 • Bemesting van de tuingrond.

De pH waarde (zuurtegraad)

Uit onderzoek blijkt dat bij het gebruik van houtsnippers of bladmulch de pH van een bodem stijgt, en niet verzuurd, zoals de algemene opvatting nog is.
Het bodemleven bepaalt namelijk de pH van de bodem, niet het organisch materiaal.

Elk soort organische mulch die je legt wordt afgebroken en maakt de pH van de bodem neutraler. Dus óók de mulch van eikenbladeren, naaldboomsnippers of zelfs de naalden ervan.

U kunt dus heel goed houtsnippers gebruiken in uw tuin, de pH van uw grond zal er alleen maar beter op worden.

Soorten houtsnippers

Snippers van kastanjehout worden na enkele weken stijlvol grijs. Daardoor komen uw bloemen en planten nóg mooier uit.

Houtsnippers van kale takken

Houtsnippers zijn decoratief
Houtsnippers zijn een optimale groeiplaatsbedekking voor bomen

Als uw boom in de winter wordt geveld, dan kunt u de houtsnippers behalve als bodemverbeterlaag ook gebruiken als decoratieve, onkruidwerende bodembedekking, voor wandelpaden en als valbeveiliging rond speeltoestellen.

Houtsnippers van takken met blad/naald

Als uw takken met blad/naald en al worden versnipperd, dan kan dit dienen als een voedzame mulch laag (mest/compost).  De houtcomponent van de snippers ontrekt in het begin (daarna wordt het weer vrijgegeven) stikstof aan het bovenste laagje aarde maar de bladcomponent compenseert dit weer door er stikstof aan toe te voegen.

Houtsnippers als valdemping

houtsnippers speelplek
Houtsnippers als valdemping onder speelplek

Rondom speeltoestellen kan een dikkere laag houtsnippers dienen als natuurlijke valdemping in plaats van bijvoorbeeld rubberen tegels. Een laagdikte van minimaal 30cm is aan te raden. De geschatte levensduur is 5 tot 8 jaar afhankelijk van het soort hout, dit is afhankelijk van de verwering van het hout, vervuiling en vermenging met de ondergrond. Jaarlijks: aanvullen van de materiaallaag, reken op enkele centimeters. Door het aanbrengen van een drainagelaag van steenslag ontstaat er minder humusvorming van onder af en blijft de speelplek bespeelbaar.

Houtsnippers als wandelpad

Houtsnippers als wandelpad
Houtsnippers als wandelpad

Regelmatig worden houtsnippers gebruikt om wandelpaden aan te leggen. Leg daar geen worteldoek onder. Als er flink wat regen komt wordt het dan namelijk "papperig". Vul de paden om de drie jaar bij met een verse laag.

Nadelen van houtsnippers

Naast de vele voordelen zijn er ook nadelen aan houtsnippers. Houtsnippers verteren op den duur. Maar dragen dan wel bij aan een vruchtbare bodem. Soms verplaatsen vogels enkele houtsnippers waardoor ze op het gras of de bestrating kunnen komen. Om de decoratieve waarde te behouden moet om de paar jaar een nieuw laagje houtsnippers worden gelegd.

offerte aanvragen bomen kappen snoeien