Twee bomen kappen, stronken verwijderen en alles afvoeren was de klus voor vandaag. Een kronkelwilg en een meerstammige hazelaar. De kronkelwilg heb ik met klimtechniek in kleine stukken afgebroken. Kleine stukken betekend; veilig. Bij grote stukken wordt het risico groter. Vooral dicht bij kwetsbare zaken zoals bebouwing.

Alles is afgevoerd. De takken door de versnipperaar in de aanhanger. Dan blijft er van een grote berg takken weinig meer over en passen hele bomen in mijn aanhanger. De stam wordt in kleine stukken gezaagd en als eerste in de aanhanger gelegd. Daarbovenop worden dan de takken versnipperd.

De klant heeft flink meegeholpen met het klaarleggen van de takken achter de versnipperaar. Meehelpen scheelt aanzienlijk in de kosten. De klant heeft ook de stronken vrij van stoeptegels en klinkers gemaakt zodat de stronkenfrees niet kapot gaat wat kan gebeuren bij het raken van stenen.

De geknotte kronkelwilg die verwijderd moest worden.
De hazelaar die verwijderd moest worden.
Het voorzichtig en veilig afbreken van de kronkelwilg. Eerst de uitlopers. Daarna de stam in kleine stukken.
Met de handzaag kan meer gecontroleerd worden gewerkt dan met de kettingzaag. Dus als de takken niet te dik zijn, en er moet voorzichtig worden gewerkt, is het gebruik van de handzaag een goede manier. Ook bij het snoeien van bomen gebruik ik daarom vaak de handzaag.
Hier stond eerst de hazelaar. Na het verwijderen van de stronk rest een mengsel van houtsnippers en aarde. Er kan nu een laag zand op worden gelegd voor het nieuwe tegelwerk.
En hier stond de kronkelwilg. Na het verwijderen van de stronk met de boomstronkfrees. Klaar voor het nieuwe terras.