Bomen kappen en snoeien in Alkmaar en omgeving.

Wij zijn gespecialiseerd in boomwerk. Woont u in Alkmaar en stelt u prijs op duidelijke afspraken, afspraken nakomen, hoge kwaliteit van het werk, geen onaangename verrassingen, en een goede verzekering, dan zijn wij een goede keuze.

Veilig en verantwoord bomen kappen en snoeien is specialistisch werk. Wij werken voorzichtig, veilig en doordacht. Door onze kennis en ervaring kunt u erop vertrouwen dat uw boom(en) met zorg worden gekapt of gesnoeid. Ook op lastige plaatsen, waarbij het afvangen van de takken en het afblokken van de stam met grote precisie en aandacht moet gebeuren.

offerte aanvragen bomen kappen snoeien

Specialist

Wij zijn geen hovenier, tuinspecialist of tuinadviesburo dat alle voorkomende tuinwerk doet, en af en toe boomwerk erbij, als bijverdienste. Wij zijn volledig gespecialiseerd in boomwerk. Wij doen elke dag boomwerk. Omdat wij zo vaak bomen kappen en snoeien hebben wij meer ervaring en vakkennis om bomen voorzichtig te kappen en snoeien.  Wij overleggen goed en duidelijk vóór en tijdens de klus. Wij houden van heldere afspraken. Wij houden niet van verrassingen achteraf. Alles wordt vooraf goed doorgesproken.

Boom snoeien in Koog aan de Zaan

Onze voordelen:

 • Wij werken voorzichtig
 • Wij denken goed na voordat we iets doen (doordacht werken)
 • Wij nemen geen risico's
 • Wij zijn ervaren
 • Wij zijn volledig gespecialiseerd
 • Veiligheid boven alles
 • Wij zijn goed verzekerd
 • Wij houden van goed en duidelijk overleg vooraf en tijdens de klus
 • Wij werken met plezier, enthousiasme en passie
 • Wij beschikken over gespecialiseerd gereedschap

Bomen kappen in Hillegom

Klant ervaringen:

Uitstekend

Heel prettige team, zeer kalm en deskundig, alles netjes opgeruimd, boom precies afgeleverd zoals afgesproken, en heel gezellig!

Émilie

offerte aanvragen bomen kappen snoeien

bomen kappen

Voorzichtig en veilig bomen kappen in Alkmaar

Veiligheid, goed overleg en zorgvuldig werken staan bij ons voorop. Met de beste technieken en gereedschappen. Met professionele kennis en ruime ervaring. Wij zijn goed verzekerd. De échte boomspecialist. Wij zijn géén hovenier of tuinspecialist, die het boomwerk erbij doet. Wij zijn 100% gespecialiseerd in boomwerk.

Lastige plek geen probleem

Boom op lastige plek? Geen probleem!

Wij zijn gespecialiseerd in het voorzichtig verwijderen van bomen op lastige plaatsen in Alkmaar en omgeving. Zoals in een kleine tuin, dichtbij (kwetsbare) bouwwerken, of als de takken boven een (buur)huis of tuin hangen.

De boom op bovenstaande foto stond ingeklemd tussen drie(!) schuurtjes. Met onze gespecialiseerde klim- en afvangtechnieken hebben wij deze boom zonder schade, voorzichtig en zorgvuldig verwijderd (kijk hier voor meer informatie over dit project).

bomen snoeien

Bomen verantwoord snoeien in Alkmaar

Grote takken verwijderen? Takken tegen het huis of op het dak? Wij snoeien uw boom of bomen zorgvuldig en doordacht. Wij beschermen de takkraag zodat de wond zo goed mogelijk geneest. Wij houden ook rekening met de mechanische balans van de boom en corrigeren deze waar nodig.
Vakkundig snoeien doen wij ook door op de juiste plaats te zagen. Vlak boven zijtakken die dik genoeg zijn om de groei te kunnen overnemen. De balans van de boom, vormbehoud of vormcorrectie is ook belangrijk. Daar letten wij goed op.

Boomstronken verwijderen in Alkmaar

Geen rugklachten, blaren en frustratie. In plaats van lang en moeizaam zwoegen en ploeteren om een boomstronk te verwijderen, verwijderen wij in korte tijd uw boomstronk met onze speciale boomstronkenfrezen tot een diepte van 20cm (standaard) of 40cm (speciaal) onder de grond. Ruim voldoende voor het realiseren van een uitbouw, carport, overkapping, beplanting, bestrating of terras. Wij gebruiken de smalste freesmachines. Onze stobbenfrezen kunnen door een deur van 70cm! Snel en grondig boomstronken verwijderen in Alkmaar en omgeving.

Boomstronken verwijderen met de grote stronkenfrees. Hij heet "Rupsje".

We hebben een grote stronkenfrees en een kleine stronkenfrees. De grote stronkenfrees noemen wij liefkozend "Rupsje". Rupsje is geschikt voor grote boomstronken. De kleine stobbenfrees is geschikt voor kleinere en moeilijk bereikbare stronken.

Pieter met zijn stronkenfrees
Hallo! Daar is Pieter met "Rupsje". De grote stronkenfrees voor grote stronken.

Pieter kijkt goed of er geen mensen in de buurt zijn. Het is goed om tijdens het frezen een veilige afstand te houden.

Stronkenfrees in actie
Rupsje, onze grote stronkenfrees voor grote stronken, in actie! Indrukwekkende krachtpatser. Ons "stronkenmonster".

Weg met die boomstronk! Maak er een mooi gazon overheen, of een fijn terras, een handige carport, een prachtige overkapping of mooie planten. Met onze speciaal ontwikkelde boomstronkfrees kunnen wij uw boomstronk tot op 20cm (standaard) tot 40cm diep zeer grondig verwijderen. Er zal geen opschot meer groeien.

offerte aanvragen bomen kappen snoeien

 

boom tips

Bespaartips
bij bomen kappen

 • Meehelpen:
  Als u zelf of familie/kennis/buur kan meehelpen scheelt dat in de totale kosten voor het kappen van uw boom of bomen.
  Waarmee kunt u helpen:
  het sjouwen van de takken naar de versnipperaar/aanhanger, het vasthouden van een touw om takken te laten zakken (handschoenen aan), het aanvegen en aanharken en weer netjes maken van de tuin.
 • Vrij vallen:
  Als er voldoende ruimte onder de boom is om de takken en de stam te laten vallen, dan kunnen wij sneller en dus goedkoper werken dan dat elke tak en elk stamdeel apart moet worden afgevangen met een touw.
 • Haardhout:
  Als u de stam kunt gebruiken als haardhout, of u kunt uw buren daar blij mee maken, dan hoeven wij dat niet af te voeren en dat scheelt afvoerkosten. Veel informatie over haardhout vindt u op deze pagina. Het stoken van luchtgedroogd hout is milieuvriendelijke en Co2 neutraal. Zie deze film.
 • Zelf afvoeren:
  Soms haalt de gemeente groenafval gratis op. Informeer bij uw gemeente. U kunt groenafval vaak gratis wegbrengen naar het afvalstation bij u in de buurt. Dit scheelt afvoerkosten
 • Takken versnipperen:
  Als uw tuin groot genoeg is en goed bereikbaar voor onze versnipperaar (tenminste 80cm breed), kunt u de dunnere takken door ons laten versnipperen in uw tuin en dit als bodembedekking en bodemverrijking gebruiken in uw tuin. Dat scheelt afvoerkosten.
 • Ecologische gebruik van stamstukken en takken
  U kunt de stamdelen en takken niet alleen voor de open haard of vuurkorf gebruiken, maar ook als natuurlijke, ecologische, elementen in uw tuin. Veel insectensoorten en andere kleine beestjes zullen er graag gebruik van maken. Stammen en takken kunnen worden opgestapeld tot een natuurlijke en ecologische erfafscheiding of borderrand.

 


boom tips

Kijk op omgevingsloket online of u een kapvergunning nodig heeft of klik op het logo hieronder.


offerte aanvragen bomen kappen snoeien