Notenboom gekapt

Vandaag een notenboom gekapt. Hij was helaas niet goed meer. Veel dode takken. Dat kan zijn gekomen door een eerdere grote snoeibeurt. Op diverse plaatsen waren grote snoeiwonden gaan rotten en veel takken hadden een donkerbruine rottende kern. Het ondeskundig snoeien van bomen kan leiden tot een gevaarlijke boom die uiteindelijk dood gaan. Hieronder een impressie met mooie foto’s van de klant:

Boom kappen in Diepenveen. In de boom links.
Het kappen van deze notenboom. Wij werken met veilige en precieze klimtechniek. Met klimtechniek kan een boom voorzichtig en gecontroleerd worden afgebroken.
Boom kappen DIepenveen bij Deventer. Afzagen top.
De takken hingen voor een groot gedeelte boven een kwetsbare schutting. Wij hebben dus tak voor tak voorzichtig afgezaagd en met de hand op de juiste plaats laten neerkomen.
Boom kappen in Diepenveen bij Deventer. Klimtechniek.
Veiligheid voor alles is ons motto. Daarom zijn wij altijd twee keer gezekerd tijdens het zagen. Het maakt niet uit of je met een handzaag of een kettingzaag werkt. Een sterk touw is onder spanning heel snel doorgezaagd.
Bomen kappen in Diepenveen bij Deventer. Het werpen van een tak.
Wij werken met de modernste zagen van Stihl en Husqvarna. Voor deze klus de nieuwste en krachtigste accuzaag van husqvarna. Deze accuzaag is veel stiller dan een benzine kettingzaag. De buren zijn er blij mee.
Boom kappen in DIepenveen bij Deventer. De laatste tak afzagen.
De laatste tak wordt van de stam gezaagd. Maar de aandacht mag nooit verslappen. Want deze laatste tak hing boven de schutting naar de buren. En ook relatief kleine takken kunnen schade veroorzaken.
De stam wordt afgebroken en komt stukje voor stukje op het “takkenbed” neer. Hierdoor is het tegelwerk eronder beschermd.
Het onderste deel van de stam laten we vallen op het “takkenbed”. Hierdoor is de ondergrond van tegels beschermd. Daarna zagen we de stam in “tilbare” delen en voeren alles af. De dunnere takken worden versnipperd, en de dikkere takken en stamdelen worden gebruikt als openhaardhout of gaan naar de groenrecycling.