Bomen kappen

Vandaag heb ik 3 bomen gekapt en de stronken weggefreesd. De bedoeling is om de tuin helemaal anders te gaan inrichten met nieuwe bomen op andere plaatsen. Waar de bestaande bomen zijn gekapt worden nu een aantal leibomen gezet.

De takken zijn in de tuin versnipperd voor een hele goede bodembedekking voor de planten. De stammen zijn door mij in tilbare stukken gezaagd en met de kruiwagen naar de aanhanger gebracht en ik heb ze afgevoerd.

Vaak vraagt de klant wat ik met de stammen en takken doe die ik afvoer. Alle snoei- en kapafval stort ik bij groenrecyclingbedrijven. Die versnipperen alle hout (ook het dikke stamhout) en maken daar compost van. Ik moet betalen voor het storten. De tarieven voor het storten varieren van 50 tot 100 euro per ton gewicht.

Hieronder de foto’s van dit project.

De eerste boom die gekapt moest worden
De tweede boom die gekapst moest worden
De derde boom die gekapt moest worden
Hier zit ik al halverwege de eerste boom. Door het klimmen met gespecialiseerde boomklimgordel en zekeringslijnen heb ik twee handen vrij om zo veilig mogelijk de takken met een kettingzaag te kunnen afzagen.
Hier heb ik de eerste top al afgezaagd. Nu de tweede top nog.
Bezig met het afzagen van de tweede top.
En daar gaat ie… de tweede top zweefd hier tussen hemel en aarde.
Als alles gekapt en de takken in de tuin zijn versnipperd, kan het wegfrezen van de stronken beginnen. Zo kan er weer een mooie tuin overheen gemaakt worden of een mooi terras of een overkapping etcetera.